Antioxidació Antiinflamació Antienvelliment

En tota malaltia hi ha un estat d’inflamació, una inflamació que no es veu, ni se sent, que depèn de l’activació del teu sistema immunològic, les mateixes defenses del teu cos que intenten protegir-te de les infeccions, lesionen els teus órgans.

Aquesta inflamació es produeix per l’estat d’oxidació del nostre organisme, és a dir per la producció de substàncies nocives anomenats radicals lliures, que són mol·lècules reactives d’oxigen que produïm per obtenir energia. Aquestes mol·lècules es combinen amb altres del nostre cos i deterioren les cèl·lules i teixits.

Inflamació i oxidació són les causes de l’envelliment cel·lular i de totes les malalties cròniques.

Les malalties cròniques ja s’inicien en les primeres etapes de la vida i estan relacionades amb l’estil de vida, amb la influència dels nostres hàbits diaris sobre els nostres gens, és el que es coneix com epigenètica.

Són malalties com ara el càncer, els  transtorns cardiovasculars (infart, hipertensió, hemorràgia cerebral,…), autoimmunes (diabetis, colitis ulcerosa…), neurodegeneratives (Alzheimer, esclerosi múltiple,…) i un llarg etzètera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s